Doorgaan naar hoofdcontent

Sint Maarten op bezoek in De Bron

 Op woensdag 10 november mochten we hoog bezoek verwachten! We keken enorm uit naar de komst van de lieve Sint en zijn pieten. 

’s Morgens zagen we dat de Pieten reeds langs waren geweest in alle klassen, want er lagen overal koekjes in het rond. Voor elk vriendje brachten ze ook een heerlijke speculaas mee. 

Sint-Maarten had wel 3 Pieten meegenomen. Die hadden elk een instrument bij zich. Ze konden mooie wijsjes spelen. 

Onze directeur Erwin verwelkomde iedereen en zei aan de Sint dat hij blij was dat hij er dit jaar terug bij kon zijn. Ook Sint was blij, maar hij gaf toe dat hij toch wel wat vermoeid was. Het is best veel werk om bij alle kindjes langs te gaan. Het waren al drukke dagen en nachten. 

Meester Erwin stelde voor dat Sint na al zijn werk eens op vakantie kon gaan om te rusten en te genieten. Sint vond het een goed idee!! Alleen wist hij niet goed waarheen hij op reis zou gaan.

Meester Erwin stelde voor dat alle kinderen hierbij mochten helpen. Zo begon onze show ‘een reis doorheen de wereld’. Samen deden we verschillende voorstellen, maar kiezen is zooooo moeilijk!!


Na de show van de kleuterschool, was het de beurt aan de lagere school. Alle kinderen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar probeerden de Sint te overtuigen om naar hun favoriete bestemming te gaan. 


Het eerste nummer was voor het 1ste leerjaar.

Misschien kon de Sint wel mee gaan naar Puerto Rico. Het eiland kent een aantal mooie zandstranden. Het helderblauwe water is ideaal geschikt voor vele watersporten en duiken. Dat klonk als muziek in de oren, maar was dat eigenlijk wel iets voor zijn pieten? De kinderen van het 1ste leerjaar deden een moeilijk dans met hoepels. Maar met hoepels kan de Sint echt niet overweg, dus zocht hij verder.  Het 2de leerjaar  dacht aan een vakantie in eigen land en aan Zweden. Het 3de leerjaar  nam de Sint meer naar Mexico. 


Na de prachtige voorstelling vroeg Meester Erwin of de Sint nu eindelijk al gekozen had. De Sint moest lang nadenken en vroeg hulp aan zijn trouwe Pieten. De Sint vertelde dat hij graag frietjes en chocolade lust en dat hij zoveel van de zee houdt. Weet je wat de Sint toen zei? Dat hij een tijdje hier in België blijft! Hier heeft hij het enorm naar zijn zin. Meester Erwin zei dat ze allemaal harte welkom waren en dat het zeker de beste keuze is. 


Voor elke klas uit de lagere school was er een super leuk klascadeau voorzien. Wat een verrassing 😊. Het was heel fijn om te dansen voor de Sint en zijn pieten. Gelukkig waren er dit jaar geen stoute kinderen bij!


Daaaaaaaaag Sint-Maarten!! Daaaaaaag lieve pieten!! Tot volgend jaar of… wie weet komen we elkaar nog eens in België tegen, want de Sint had besloten om samen met zijn Pieten gewoon in België te blijven 😊. Kiezen voor de frietjes, de chocolade en het Belgisch weer, dat is de beste keuze niet?! 

Genieten jullie mee van enkele foto’s?
















































































Populaire posts van deze blog

Mooie lucht

We kleuren deze keer de lucht niet gewoon blauw maar met mooie kleuren zoals bij een zonsopgang.

Soep op de stoep

  Geniet je mee van enkele foto's:

Boeteviering in de klas

 In de klas hielden we ter voorbereiding op Pasen een boeteviering. De kinderen schreven of tekenden op een masker gebeurtenissen waar ze de afgelopen dagen spijt van hadden. Tijdens de viering vroegen we om vergeving en werden de maskers opgehaald. Deze middag werden tijdens een gezamenlijk moment, alle maskers verbrand en verdwenen zo alle minderleuke gebeurtenissen. Op naar een vredevolle omgeving en een fijn paasfeest! Prettige vakantie!